Vaikuttavaa lastensuojelutyötä

Nykyään puhutaan paljon siitä, millaista on vaikuttava lastensuojelutyö. Lasten ja nuorten paha olo näkyy yhteiskunnassamme ja se näyttää lisääntyvän. Samaan aikaan auttamistyötä tekevät ihmiset painivat kovan työtaakan alla tilanteessa, jossa työhön käytettävät resurssit ovat koko ajan vähenemässä. Yhtälö on haastava. ..

Lue lisää

Digitalisaatio ja ikäihmiset

”Pittää suaha rahhoo tilitä toiselle, jotta voin maksaa laskuja. Menempä pankkiin. Vuan empä menekkään. Se on 95 kilometrin päässä. Ja mitenkä menen sinne 95 kilometrin päähän, toiselle paikkakunnalle, ku minulla ei oo autoa. Asun 35 kilometrin päässä Lieksan keskustasta eikä oo linja-autoliikennettä. ..

Lue lisää

Ilman huoltajaa Suomeen tulleet maahanmuuttajanuoret

Turvapaikanhakijanuori on ollut Suomessa noin vuoden päivät ryhmäkodissa odottamassa oleskelulupapäätöstään ennen kuin hän siirtyy oleskeluluvan saatuaan alaikäisille yksin maahan tulleille tarkoitettuun perheryhmäkotiin. Lieksan kristillisen opiston tytäryhtiöllä Valpas Ratkaisut Oy:llä on Lieksassa Perheryhmäkoti Varpu. ..

Lue lisää

Tehokkuutta vastaanotto- ja kotouttamispalveluissa

LIEKSASSA LIMITETÄÄN TURVAPAIKANHAKIJOIDEN JA MAAHANMUUTAJIEN VASTAANOTTOPALVELUITA JA KOTOUTUMISKOLUTUSTA KUSTANNUSTEHOKKAASTI ..

Lue lisää

Yrittäjät Mikael Pentikäisen johdolla puhumassa SiunSoten johdon kanssa

Valppaan edustus oli 15.8. Joensuussa muiden Pohjois-Karjalan SOTE-alan yritysten kanssa suunnittelemassa Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäisen johdolla toimenpiteitä, jotta SiunSoten toimintatapaa SOTE-palveluiden hankinnoissa saataisiin vietyä parempaan suuntaan. SiunSoten johdon ymmärtämätön toiminta erityisesti sosiaalipalveluiden kilpailutuksissa ja hankinnoissa on ikävä kyllä saattamassa alueen SOTE-palveluita yhden tai muutaman ylikansallisen yritysjätin hallintaan. ..

Lue lisää