Perheryhmäkoti Varpu

Perheryhmäkoti Varpu on ilman huoltajaa Suomeen tulleille oleskeluluvan saaneille 13-17 vuotiaille maahanmuuttajanuorille tarkoitettu tukiasumisyksikkö.

 

Perheryhmäkodissa on 14 paikkaa.


Varpu sijaitsee  Lieksan keskustassa, mikä helpottaa arkiasioiden hoitamista ja nuorten itsenäistä liikkumista.  Yhteisöllisyys tukee ohjaajan tuen ja ohjauksen lisäksi vahvasti nuoren kotoutumista ja itsenäistymistä sekä integroitumista suomalaiseen yhteiskuntaan. Jokaiselle nuorelle tehdään kotoutumissuunnitelma, mikä myös edistää ja tukee nuoren kotoutumista sekä ohjaa nuoren kanssa tehtävässä työssä. Nuorten omaohjaajat tukevat ja ohjaavat päivittäisessä elämässä, esim. koulunkäynnissä, raha-asioiden hoitamisessa sekä muissa arjen haasteissa. Varpussa tuetaan jokaisen nuoren omia harrastuksia ja mielenkiinnon kohteita sekä tarvittaessa autetaan löytämään niitä. Perheryhmäkodin arjesta vastaa monialainen tiimi.


Perheryhmäkoti Varpun nuoret saavat opiskelupaikan Lieksan kristilliseltä opistolta tai Lieksan kaupungilta oman suomen kielen tason ja iän mukaan. Perheryhmäkodin ohjaajat tekevät tiivistä yhteistyötä eri yhteistyökumppaneiden kanssa.

 

- Yhteisöllisyys
- Monikulttuurisuus
- Ratkaisukeskeisyys
- Yksilöllisyys

Yhteystiedot:
Perheryhmäkoti Varpu
Pielisentie 44

81700 Lieksa

 

Johtaja Tiina Lukkarinen p. 040 6683 693

tiina.lukkarinen@valpasratkaisut.fi


Ohjaajat p.  040 5543 233
maahanmuuttajapalvelut@valpasratkaisut.fi

 

Tuettu asuminen

ohjaajat p. 040 637 3894

 

 

Lataa esitteemme tästä