Yrittäjät Mikael Pentikäisen johdolla puhumassa SiunSoten johdon kanssa

Kirjoittaja Blogi » 20 elokuu 2018 | 0 Kommentit

Valppaan edustus oli 15.8. Joensuussa muiden Pohjois-Karjalan SOTE-alan yritysten kanssa suunnittelemassa Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäisen johdolla toimenpiteitä, jotta SiunSoten toimintatapaa SOTE-palveluiden hankinnoissa saataisiin vietyä parempaan suuntaan. SiunSoten johdon ymmärtämätön toiminta erityisesti sosiaalipalveluiden kilpailutuksissa ja hankinnoissa on ikävä kyllä saattamassa alueen SOTE-palveluita yhden tai muutaman ylikansallisen yritysjätin hallintaan. Tällaisen laajan (monopoli)aseman saavuttamisesta markkinoilla voi seurata kuntayhtymän yksipuolinen riippuvuussuhde kyseisiin toimijoihin ja yksityisten SOTE-palveluiden hintojen nouseminen. Tällainen toiminta ei ole kestävää alueen elinvoimaisuuden kannalta.

Mikael Pentikaisen tapaaminen Joensuussa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Päivän suunnittelun, kuulemisten ja tapaamisten perusteella yritysjärjestö pyrkikin tuomaan rutkasti enemmän vuoropuhelua ja ymmärtämistä SiunSoten ja yrittäjien välille. Alueen pitkäaikaisen kestävän kehityksen kannalta SiunSotella tulisi mm. olla strategia hankinnoille ja kumppanuuksille, joiden avulla suurena toimijana se kovista kustannustavoitteista huolimatta enemmänkin vaikuttaisi positiivisesti koko toiminta-alueen elinvoimaisuuteen kuin tukahduttaisi sitä.

 

Petri Pehkonen, FT


Toiminnanjohtaja / Toimitusjohtaja
Lieksan kristillisen opiston kannatusyhdistys ry / Valpas Ratkaisut Oy

 

Lue lisää Karjalaisesta:

https://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/talous/item/191535-mikael-pentikainen-siun-sotessa-vallalla-sotatila-mistaan-ei-kuulu-samanlaista-palautetta-kuin-taalta

Lähetä kommenttisi

Kommentit

Kukaan ei ole vielä kommentoinut tätä sivua.

RSS-syöte tämän sivun kommenteista | RSS-syöte kaikista kommenteista